Etter en nervepirrende dag med svette panner, dampende gryter og grønnsaker i toppform, kunne Aleksander Næss Strand fra Arakataka og Felix Dalen fra Vaaghals strekke armene i været som vinnere.
Det kokte bokstavelig talt på UMAMI Arena i Lillestrøm 19. mars, da Norges mest kreative kokker møttes til dyst under Årets Grønne Kokk 2025.
Konkurransen ble arrangert for 10. gang, og nivået var skyhøyt.
Fire kokkelag, sammensatt av faglærte kokker fra noen av Norges beste restauranter, konkurrerte med treretters menyer laget utelukkende av grønnsaker, med særlig fokus på norske vinterråvarer.
– Det er bare ufattelig deilig. All honør til gjengen bak her, det er laginnsats da, og det er gøy. Det er også første gang vi konkurrerer som faglærte kokker, da betyr det jo litt ekstra at det går veien, sier Felix Dalen fra Vaaghals i en pressemelding.
– Veldig inspirert
Tidligere vinner og dommer Nils Flatmark var mektig imponert:
– Man blir veldig inspirert av det de andre gjør, og det lett å sammenligne med hva man gjorde selv som deltaker, sier Flatmark i samme melding.
På andreplass kom lag 1 med Sunniva Aas Mathisen og Jakub Sniegocki fra Vaaghals.
Tredjeplassen gikk til lag 2 med Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen).
– Smakfull mat
Hoveddommer Kjetil Gundersen oppsummerte det slik:
– Det har blitt levert veldig mye visuell pen og smakfull mat. Vi har fått sett nye ideer og teknikker vi ikke har sett før, sier Gundersen.
Bak konkurransen står Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske Kokkers Landsforening, med støtte fra tunge aktører i matbransjen.
Vinnere av Årets Grønne kokk 2025. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Legg igjen en kommentar